Muzica şi influenţele ei..


M-am gândit să fac acest articol din prisma amplorii pe care au luat-o anumite genuri de muzică.

Fie ele Dance, Hip-hop, Trance, Jazz, Disco, RnB,Techno, Rock, Pop, Manele sau care or mai fi, influenţele asupra oamenilor se văd. Fiecare se manifestă şi se poartă după cum vede la X sau Y interpret de muzică.

Societatea în care trăim şi influenţele din afară, au făcut ca democraţia şi libertatea să se înţeleagă de fiecare în felul cum îi place şi cum se simte el mai bine. Dacă deranjează sau nu, puţin le pasă. Fie că este ora 10-11-12 noapte se aude muzica în difuzore si urletele lor de veselie.

Dragilor, nu vă supăraţi, însă alţii mai dorm, mai au copii mici. Marea problemă a zilelor noastre este că cei tineri si nu numai ei, sunt influenţaţi si fac anumite fapte chiar îndrumaţi de un gen muzical. De ex. Muzica Rock, cunoaştem cu toţii influenţa satanistă pe care o are. De aici apare generaţia emo, o generaţie în care tinerii au un coportament rebel şi tendinţe sinucigaşe. Manelele, aici ne lovim de un alt aspect , cel al sub culturii şi al incitării la violenţă, cred că aici putem încadra şi Hip-hopul. Exemplele pot continua, însă va las si pe voi să vă spuneţi parerea asupra acestui aspect. Am ales pentru astăzi ROCKUL:

About © Costin Rbsv.

Visez ca şi când aş trăi pentru totdeauna, trăiesc ca şi când aş muri azi. Încerc să înteleg lumea, viaţa aşa cum sunt ele.

Posted on 09/09/2008, in viata and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 comentarii.

  1. hai sa mergem putin mai departe, si sa ne gandim ca muzica crestina a ajuns sa aiba influente din genurile pe care le-ai amintit. Cine si ce anume face distinctie intre melodii, cine si ce anume „conduce muzica…” versul sau linia melodica? ce analizam mai intai sunetul sau mesajul? sau pachetul nu poate fi desfacut ci doar se completeaza….? (hm! eu doar ma gandesc)

  2. ….ai dreptate sa gandesti asa. Insa parerile sunt impartite..Eu cred ca versul conduce muzica. De la vers creezi linia melodica urmata de un ritm. Nu intodeauna mesajul se potriveste cu sunetul si cu ritmul, insa acum depide ce urmaresti la acea piesa. Mesajul sau sunetul? Unele genuri de muzica daca le putem numi muzica, chiar nu cred ca au vreun mesaj sau vreo linie melodica.

  3. aici am si eu o parere de spus… muzica este inainte de toate muzica! Adica o arta de sine statatoare, constand in asocieri de sunete (note muzicale) si ritmuri. Ei bine muzica nu e in nici un fel asociata vreunui mesaj decat daca ea s-a nascut impreuna cu versurile. Ceea ce este practic imposibi. Orice muzician compune ritmuri apoi adauga versuri sau invers. Ordinea nu conteaza. Muzica rock nu poate fi in sine satanista. Daca vrem (si pot sa dau ca exemplu concret formatia Gritz) putem reconverti expresiv anumite sunete metalice si le purtem asocia cu mesaje pozitive. Pot sa va mai spun ca parerea mea este una avizata, adica preluata de la muzicieni nu de la comentatori ad-hoc. Toate bune!

  4. Muzică rea? Muzică bună? Sunt de amândouă şi totuşi înainte să ţinteşti uită-te bine la ţintă… Prea mulţi oameni spun cam aşa:”Muzica rock e muzică rea!” şi asta doar pentru nu le place lor. Subliniez, există muzică rea şi muzică bună. Eu numesc „muzică rea” tot ceea ce nu are legătură cu Dumnezeu şi numesc „muzică bună” tot ceea ce mă ajută în relaţia mea cu Dumnezeu . Acum ,bineînţeles, au ieşit ca „ciupercile după ploaie” o grămadă de-a trupe „creştine” care au în versuri cuvântul „Dumnezeu ” şi care pretind că au o muzică creştină; a’ta e… fiecare cu ce poate.

    De altfel, nu-mi place să ascult ascult muzica aia(dacă se poate numi aşa) în care nişte băieţi au o chitară cu distort dată la maxim, o pereche de tobe în care bat disperaţi şi ceva versuri creştine… Nu numai versurile fac o melodie creştină ci şi felul în care se cântă.

    Deci, înainte să vorbiţi întrebaţi-vă ce fel de muzică ascultă Dumnezeu.

  5. ma rockul nu va muri nici odata sunt si eu rocar pe jumatate adica nu am tatuaje dar restul sunt in totalitate dar ascullt rock de la 6 ani si toti care ne fac nebuni pe noi rockerii ii &*@% si ii bat de le sparg fetele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: