Eu si messengerul.


Azi dimineaţă în drum spre serviciu, mă gandeam la cum să-mi rezolv problema cu internetul wirelles. Aseară îmi pregătesc geanta pentru serviciu şi zic să verific si inernetul mobil, nu ştiu ce m-a apucat însă  aveam un sentiment că ceva nu este în regulă.  Zis şi făcut. Bag laptopul în priză şi la urmă dau să mă conectez la internet. Când….!!! stupoare nu mergea. Sentimentul meu se adeverise. Încerc să rezolv problema, dar nimic. Şi cum vă spuneam supărare mare pe capul meu, deoarece dacă nu-mi merge internetul automat nici messengerul. Eu care nu pot trăi făra mes”  zic am pus-o azi, o să mor de plictiseală.

Până la urmă am rezolvat problema si m-am întrebat, oare câţi or fi ca mine disperaţi dupa messenger ?!?

Zic să fac o cercetare şi uitaţi ce am gasit:

40% din angajatii romani stau pe messenger in timpul serviciului

39,5% din angajatii cu acces la internet din Romania stau pe programe de tip messenger in timpul orelor de lucru, arată un sondaj efectuat de unul dintre site-urile de recrutari online, in randul a 1.627 de persoane, in perioada 29 august – 1 septembrie 2008.

yahoomessenger.jpg

Specialistii in recrutari sustin că angajatorii ar putea stopa această practică prin interzicerea folosirii in timpul serviciului a programelor de tip Yahoo Messenger, Skype sau Google Talk.

Ferseta consideră că cei care au cel mai mult au de castigat de pe urma folosirii messengerului sunt programatorii de software, care economisesc timp si bani atunci cand lucrează de acasă pentru companii din tară si din străinătate.
Reprezentantul companiei Psihoselect, Alina Sterpu, a explicat că de cele mai multe ori angajatii care stau pe „mess” sunt cei care au insuficiente sarcini la locul de muncă. Potrivit specialistului in resurse umane, acest gen de conversatii nu afectează productivitatea muncii, ci faptul că managerii unitătii alocă mai multe ore decat este necesar realizării unei sarcini de serviciu.

„In functie de cat au de lucru, unii angajati pot să acorde intre 5% si 50% din timpul lor pentru astfel de activităti. De regulă, angajatii ale căror venituri nu sunt legate de performantă folosesc mult mai mult mess-ul si internetul in scop personal, decat cei care au un determinant imediat pentru munca lor”, a argumentat Alina Sterpu.

In schimb, Eliza Nechifor, coordonator de marketing si comunicare la Manpower, sustine că utilizarea messengerului poate aduce beneficii firmei sau institutiei, pentru că transmiterea datelor de uz intern intre angajati se face astfel intr-un timp foarte scurt.

„In Statele Unite ale Americii, acest tip de comunicare este folosit pe scară largă de către angajatii majoritătii companiilor”, consideră reprezentantul Manpower.

Nechifor sustine că această practică nu este agreată de comaniile multinationale din Romania, care interzic angajatilor folosirea messengerului pentru a stopa in acest fel scurgerea de informatii.
Potrivit unui studiu efectuat de compania IT Secure Pro, distribuitor in Romania al unor solutii de monitorizare a traficului in retele, navigatul pe site-uri care nu au legătură cu activitatea desfăsurată de angajati cauzează pierderi de productivitate de 40% in fiecare an.

Un angajat roman aduce anual angajatorului un profit mediu de 400 de euro, de peste zece ori mai putin decat media europeană si de două ori mai putin decat media inregistrată la nivelul Europei Centrale si de Est, unde indicatorul este de 850 de euro pe an, arată o analiză a PricewaterhouseCoopers (PwC).
Studiul Saratoga – Human Capital Benchmarking realizat de firma de consultantă a indicat pentru anul 2007 un nivel mediu al profitabilitătii pe cap de angajat occidental de 4.254 de euro.

Sursa: hit.ro

Anunțuri

About © Costin Rbsv.

Visez ca şi când aş trăi pentru totdeauna, trăiesc ca şi când aş muri azi. Încerc să înteleg lumea, viaţa aşa cum sunt ele.

Posted on 15/09/2008, in amuzant and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. E ok sa stai pe mess, depinde ce faci.

  2. Mesengerul este o sursa rapida si ieftina de comunicare…In privinta dependentei…ce sa zic?Am avut si eu simtamantul tau…Mai nou daca nu ai acces la Pc,intri si de pe telefonul mobil:))
    Cum spune si E.C.Voica,,depinde ce faci”,daca il folosesti in scopuri bune,e bine.

  3. nu stiu cum sami bag mesengeru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: