Prostia la români.!


 

Aseară  vin de la serviciu şi mă uitam la ştiri. Printre duiumul de reportaje arătate, văd unul care pe mine unu m-a şocat.  

Şi anume :

Un domn din Bulgaria parcă, nu mai reţin exact, a cumpărat o maşină. Bun. Acum a venit cu ea în România unde s-a perindat o vreme, după care a plecat. Unde ?…numai  Dumnezeu ştie. Problema e că autorităţile române mai precis fiscul, a emis o înştinţare de plată unui domn din judeţul Iaşi, unde este anunţat că are de plată o sumă de 15.000 de lei, reprezentând taxele maşinii luată de domnul  din Bulgaria. Vă veţi întreba bine, bine dar ce legatură are unu cu altul. Păi utaţi ce legătură.

Pe domnul din Bulgaria îl cheamă exact ca pe cel din România doar că diferea o literă.

Confuzia s-a făcut la vama României unde eminenţa sa vameşul de serviciu nu a stiut să citească corect tot numele. Dar să nu fim măgari şi să ne luăm de vameşi care au o instruire foarte bună, cred că dacă îi dădeam nepotului meu de nouă ani să citească numele respectivului sunt convins că o făcea mai bine decât ploua în gât ăsta de vameş. Indignarea mea este că nici în bancurile cu proşti nu ai cum să auzi ce se petrece la noi. Păi cum să păltească săracul om 15.000 de lei, când toată averea lui este un cal şi o căruţă. Cireaşa de pe tort este că nici măcar nu are permis. Deci, domnilor de la fisc, înainte să emiteţi înştiinţări de plată, mai înainte interesaţi-vă măcar dacă învinuitul neplaţii taxei are MĂCAR permis. De aici puteţi deduce şi voi că nu are cum să fie el propietarul unei maşini.

Dar cum la români prostia-i la putere şi egală cu averea, nu e de mirare că mai vedem şi astfel de fapte. Stiţi cum e, dacă nu faci ceva să ieşi în evidenţă, înseamnă că degeaba stai pe scaunul pe care îl ocupi.

Imi pare rău pentru domnul din Iaşi, plângea când i s-a luat interviul. Toată familia lui era distrusă.

Dar cum România este ţara tuturor posibilităţilor, se mai întamplă şi minuni de genu ăsta.

Şi cum bine zice M.Badea, trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul.

 Să trăiţi bine, şi feriţi-vă de necazuri.

Anunțuri

About © Costin Rbsv.

Visez ca şi când aş trăi pentru totdeauna, trăiesc ca şi când aş muri azi. Încerc să înteleg lumea, viaţa aşa cum sunt ele.

Posted on 20/09/2008, in viata and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: