Schimbarea climatică, în atenţia tuturor.


Asociaţia Forum for the Future împreună cu Laboratoarele Hewlett-Packard au realizat un proiect de prezentare a posibilelor şanse pe care le mai avem în faţa teribilelor efecte ale încălzirii globale. 
Studiul nu a încercat să evidenţieze, încă o dată, impactul schimbărilor de temperatură asupra mediului, ci să găsească soluţii pentru rezolvarea situaţiei de criză în care ne aflăm în acest moment. Mergând pe ideea că nu e suficient să îţi faci planuri pentru rezolvarea impactului direct al schimbării climatice, s-au creat cinci scenarii care prezintă situaţii diferite la care am putea fi martori în următorii ani. Acestea se bazează pe interviuri cu oameni de stiinţă din întreaga lume şi pe o serie de workshopuri realizate de Forum fot the Future împreună cu Laboratoarele Hewlett-Packard.   

 

Potrivit raportului, schimbarea climatică va afecta nu numai mediul ci şi economia, cel puţin la fel de mult precum o face criza creditelor. “Încă mai avem şansa de a schimba în bine viitorul nostru şi de a ne oferi opţiuni mai placute de viaţă”, susţine Peter Madden, directorul Forum for the Future. 

Rezolvările diferă de la un domeniu la altul: pe lângă impactul asupra mediului, ar putea fi afectate şi politica, economia sau mediul social şi psihologic. Printre numeroasele soluţii, una dintre cele mai importante vizează momentul în care omenirea se va decide să acţioneze: cu cât acest moment va fi mai îndepartat, cu atât schimbarile vor fi mai dramatice şi iremediabile. 

Încă mai avem şansa şi libertatea de a ne hotarâ asupra viitorului, dar acest timp de gândire nu-l vom mai avea în cel mult câţiva ani. Atât HP cât şi Forum for the Future se vor folosi de aceste scenarii pentru a dezvolta o strategie “de luptă”. 

Sursa: Forum for the Future; Hit.ro

Anunțuri

About © Costin Rbsv.

Visez ca şi când aş trăi pentru totdeauna, trăiesc ca şi când aş muri azi. Încerc să înteleg lumea, viaţa aşa cum sunt ele.

Posted on 15/10/2008, in viata and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: