Tragedie aviatică lângă Amsterdam.


Cel mai recent bilanţ dat publicităţii de oficialii aeroportului indică 9 morţi si 50 de răniţi în urmă prăbuşirii avionului Turkish Airlines pe aeroportul Schiphol din Amsterdam.

Anterior, o televiziune olandeză a anunţat că numărul morţilor se ridică la cinci persoane, după ce autorităţile turce spuseseră că nu s-a înregistrat niciun deces.

Avionul, care aparţinea companiei Turkish Airlines şi venea de la 122168_articolIstanbul, s-a prăbuşit pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, relatează NewsIn. La bordul avionului erau 135 de persoane. Potrivit Reuters, circa 50 de pasageri nu au fost răniţi.

Aeronava, un Boeing 737-800, s-a rupt în trei în momentul impactului cu solul, când se pregătea de aterizare. Accidentul s-a produs la ora 10.30, ora locală (11.30, ora României).

Un martor ocular la accidentul aviatic susţine că a vazut circa 80 de persoane părăsind avionul, potrivit televiziunilor olandeze. Martorul a mai spus că motorul a „sărit” pur şi simplu din avion, o aripă este ruptă, iar coada avionului s-a desprins.

„Sunam apropiaţii, să le spunem că situaţia nu este atât de dramatică, dar este posibil să existe victime în partea din faţă a avionului”, a declarat un alt martor ocular, citat de NewsIn.

Ministrul turc al transporturilor a anunţat că nicio persoană nu a murit în accidentul aviatic de pe aeroportul din Amsterdam.

Anterior, autorităţile turce au anunţat că cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi 20 au fost rănite în urma prăbuşirii, miercuri dimineaţa, a unui avion Turkish Airlines cu 135 de pasageri la bord, în apropiere de aeroportul Schiphol din Amsterdam.

Accidentul s-a produs la circa un kilometru de pista de aterizare, lângă autostrada A9, care leagă Rotterdam de aeroportul Schiphol. Toate serviciile de urgenţă s-au deplasat la faţa locului.

Circulaţia pe aeroport a fost blocată în totalitate.

Sursa: 9AM.

Anunțuri

About © Costin Rbsv.

Visez ca şi când aş trăi pentru totdeauna, trăiesc ca şi când aş muri azi. Încerc să înteleg lumea, viaţa aşa cum sunt ele.

Posted on 25/02/2009, in la zi and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: