Cel mai puternic şi mai rapid Bentley creat vreodată !


Bentley Continental SupersportsPoate că Bentley nu prezintă câte un model nou la fiecare salon auto, dar când o face ştie să impresioneze. Ce s-ar mai putea cere de la un model ca Bentley Continental Speed care oferă 610 CP dintr-un motor W12, de 6 litri, biturbo? Mai multă putere, spun britanicii. Asa că au pregătit pentru Salonul Auto de la Geneva modelul Supersports, a cărui putere maximă ajunge la 630 CP (cuplul maxim – 800 Nm), maşina devenind astfel cea mai puternică şi cea mai rapidă creaţie auto a celor de la Bentley.

Bentley Continental SupersportsŞi nu e vorba doar de putere. Bentley afirmă că Supersports are ăi valenţe… ecologice. Adică motorul poate funcţiona fie cu benzină, fie cu biocombustibil, sau o combinaţie între aceste două tipuri de carburant. Cât de mult scad emisiile de CO2 nu se spune exact, dar e posibil să nu fie diferenţe prea mari, mai ales că probabil puţini proprietari vor prefera să alimenteze cu biocombustibil, deşi britanicii spun că nu se observă vreo diferenţă in privinţa performanţelor dinamice.

Cel mai puternic Bentley accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde (de la 4,5 secunde pentru GT Speed), atinge 160 km/h în 8,9 secunde şi ajunge la o viteză maximă de 329 km/h. Repriza 80 – 120 km/h este posibilă în doar 2,6 secunde.

Bentley Continental SupersportsO reuşită impresionantă a proiectanţilor este faptul că Supersports a reuşit să “scape” de 110 kg comparativ cu modelul din care deriva. De asemenea, Supersports dispune în echiparea standard de frane cu discuri din carbon şi ceramica şi beneficiază de un ecartament cu 50 mm mai mare la nivelul punţii spate. Tracţiunea este integrală, cu un raport de 40/60 între punţile faţă/spate, iar cutia de viteze poate schimba treptele mai rapid cu 50% .

Bentley Supersports - 1925Numele Supersports provine de la un modelul Bentley 3-Litre Supersports (lansat în 1925), acesta fiind o evoluţie a modelului 3-Litre Speed. Maşina din 1925 (3-Litre Supersports) devenea atunci, cu o putere de doar 85 CP, primul Bentley care reuşea să depaşească viteza de 160 km/h.

Sursa: Sotto.ro

Anunțuri

About © Costin Rbsv.

Visez ca şi când aş trăi pentru totdeauna, trăiesc ca şi când aş muri azi. Încerc să înteleg lumea, viaţa aşa cum sunt ele.

Posted on 26/02/2009, in hi-tec and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: