TERIFIANT !!!


Ştim cu toţi cât de dăunătorare sănăţii sunt fast-food-urile din România din h83perspectiva caloriilor din mancărurile la minut. Însă ce nu ştim cu adevărat sunt dedesupturile sau secretele din spatele meselor sau pupitrelor unde sunt pregătite acestea. Unii dintre noi am mai auzit cîte ceva, însă nu vroiam să dăm crezare celui ce ne-a spus sau pur şi simplu nu vrem să credem că se poate întâmpla asta cu adevărat.

Aşa am zis şi eu până azi cand am primit doua link-uri cu mesajul :

„Citeste şi te minunează ”

Asta am şi făcut am dat click pe cele două link-uri şi nu mi-a venit să cred ce văd, este pur şi simplu TERIFIANT. Serios, dar ca să nu vă pun să căutaţi prea mult am copiat conţinutul acelor link-uri.

Nu lăsa să treacă pe lângă tine acest mesaj, e IMPORTANT. Dacă nu ai timp azi, citeşte mâine, poimâine sau când  timp.

Aveţi mai jos în ghilimele dezvăluirea unui fost angajat al Kentucky Fried Chicken – KFC, plus un alt articol despre modificarea genetică a puilor special adresaţi firmei de mai sus.

MINUNAŢI-VĂ

” Am lucrat acum ceva vreme la KFC-ul din Plaza mai exact de la deschiderea lui si inca vreo 9 luni dupa. Am semnat un contract de confidentialitate ceea ce ma impiedica sa postez pe undeva filmele si pozele facute acolo, cu mine in cadru desigur dar, si acum tine-te bine caci iti voi povesti aventurile mele din bucataria FDS (Fabrica De Sclavi).

1. Prima data am lucrat la bredind ma rog asa ii zic ei dar in principiu esti “fainar” adica bagi toate produsele in faina si nu te mai opresti caci cel putin pe vremea mea coada era pana la scara rulanta. Procesul standard presupune ca acele preparate din pui sa se scuture de sange inainte sa fie aruncate in faina iar faina sa fie cernuta la fiecare 2 repetari, apa trebuie schimbata la fiecare 3-4 repetari (un proces care dureaza cateva minute ceea ce in treaducere libera inseamna o coada de 3 metrii) mai era si chestia cu asezatul produselor pe gratare dar asta nu o respecta nimeni cred, daca daca e prea prost sau n-are clienti. Cum pe tura la bucatarie sunt maxim 4 persoane adi ca 1 la masa de picant 1 la masa cu reteta originala 1 la masini si unu la impachetare(ala care face senvisuri)e imposibil sa faci fata comenzilor respectand procedura si atunci ce se intampla? Pai e simplu, puiul fie el picant sau nepicant e aruncat in faina cu tot cu sange si intr-o faina plina de cocoloase fac o paranteza (sigur ati mancat produse mai crocante mai zburlite asa de se
intreaba toata lumea cum de le iese. e alea sunt cocoloasele), apa la un moment dat devine vascoasa o combinatie de faina plus sos marinat plus sange, chiar daca ar vrea cineva sa o schimbe mai des e practic imposibil pt ca ai o durere de spate de la atata carat de pui de la frigider la breding de la breding la masini si invers de zici ca ai carat pietre toata ziua, pe langa faptul ca masinile de picant nu au voie sa stea fara produse. Vorba aia clientul nostru stapanul nostru. Ma rog, asta era bine cand erau 4 in spate stiai ca poti sa faci fata si sa hranesti poporul. Dar cum de fiecare data se intampla sa fim 3 in spate atunci orice urma de igiena disparea. Apa sarea pe faianta, cuva se umplea cu faina (asa facea cocoloase mai greu) produsele stateau si cate 2-3 ore pe masa pana sa fie
bagate, apa nu se schimba niciodata doar completai etc.

2. Dupa vreo 2 luni am fost “promovat” la masini aici e partea cea mai “sanatoasa”. in primul rand nici un produs nu sta la prajit atat cat e pe timer, unu pt ca e coada prea mare si termitele nu vor sa astepte, doi pt ca daca stau prea mult se imbiba in ulei vegetal, si in cazul in care uiti de ele prin holding (un fel de cuptor unde se tin produsele dupa ce sunt prajite) pentru ca nu mai sti unde ti-e capul pe agomeratia aia ca sa realizezi pe care ai bagat-o prima pe care a patra s.a.m.d. risti sa bagi in vitrina la vanzare niste chestii uscate si pline de ulei. Si 3 pt ca daca le lasi prea mult se innegresc deoarece uleiul la produsele de picant nu se schimba niciodata, DA niciodata!! Doar se completeaza ar fi risipa prea mare ce naiba. La aparatele in care se prepara bucatile de pui uleiul se schimba o data la vreo 2 luni ceea ce e mai mult decat poate ficatul meu suporta oricum. Produsele astea din reteta originala se fac sub presiune adi ca trebuie sa stea in masina respectiva cam 15 minute, ee dupa vreo 11 minute ii dai reset ca daca o lasi pana la capat o sa ai pe farfurie niste carbuni in loc de pui. Despre masini ce sa va mai zic, procedura de preparare presupune filtrarea uleiului o data la nu mai stiu cate prajiri nu foarte multe oricum, bineinteles ca se sare peste cand e aglomeratie, mai bine sa manance multi preparatele KFC cu gust de faina arsa decat sa sa manance in alta parte, nu? Filtrarea uleiului, asta mi s-a parut inutil intotdeauna, presupune coborarea lui intr-un tanc si de acolo urcat inapoi in masina trecand printr-un filtru de hartie, DA de hartie, adi ca nufiltrezi nimic decat cocoloasele de faina, in fine.

Dar hai sa va zic si partea interesanta, sper ca o sa intelegeti ca in nici un KFC din Romania nu se pot face produse de calitate in primul rand datorita crizei de timp ca incep ursarii sa tipe de dupa tijghea si in al doilea rand datorita costurilor ridicate necesare producerii unor produse conform standardului de calitate american. Ai nostrii stiti voi, lasa-i ma ca le place mai mult asa, oricum se bat pt un loc mai in fata la rand.Toate produsele ajung in “restaurante” gata marinate, bune de preparat:

1.Produsele au in general au termen de valabilitate 24 sau 48 de ore
depide.

2. Necesarul de produse se face de pe o zi pe alta de manager, comanda de fiecare data un pic mai mult decat trebuie ca sa fie sigur, ceea ce inseamna ca daca 2 zile maerge mai incet automat ramane cu produse expirate. Asta face tura de dimineata, managerul de serviciu schimba etichetele cu perioada de valabilitate, se verifica salatele astea nu prea
se vad si varza aia incepe sa se ofileasca, se schimba varza ofilita, maslinele nu stie nimeni de cate zile sunt iar branza daca nu are mucegai e ok. La fel si cu porumbul, specialitatile etc.

3. Kfc e la etajul 2, marfa vine undeva la subsol cum singuri sclavi sunt in bucatarie ca la vanzare sunt in general fete, ghici cine se duce dupa marfa? Exact, eu si cu agiotantul meu. Se mananca la discretie asta e partea buna, din salate, sosuri, chifle absolut orice. Ocazional mai trageam un fotbal cu chifle, alea mici de le comandati in loc de paine, da
ele veneau inghetate si erau numai bune de un fotbal pe holul ala lung. Deobicei jucam KFC contra Pizza Hut ca si lor le venea marfa in aceeasi masina, avem aceeasi companie mama. Cand incepeau sa se ofileasca le puneam la loc si luam altele. Poate m-ati inteles gresit dar nimic nu se arunca la KFC, sus ne astepta managerul sa facem inventarul, deci se inumara tot inclusiv chifle.

4. Marfa o caram cu un transpalete (am scris cum ii spuneam noi nici nu stiu daca exista ceva de genu) si pe fiecare palete puneam marfa de vreo 250 300 de kile ca romanu s-a nascut flamand, deci era si f greu si f voluminos asa ca sa va faceti o imagine trebuia sa tragem de ala vro 200 de metrii asa in forma de U numai pana la lift deci pot sa zic ca se stia pe unde trecem cu marfa pt ca lasam urma, evident nimic nu se arunca. La lift podul de piatra se darma uneori deoarece paletu era cam cat liftu si daca nu inimerei din prima intrarea se ducea dracu tot plus ca la intrarea in lift era santul de metal al usilor si evident ca mai cadeau una, alta.

Apoi mai era curatenia, ea se imparte in 3: Masa de faina care trebuie curatata temeinic pt ca la sfarsit vine manageru cu degetelul lui sa verifice Masinile de gatit trebuie curatate (asta era treaba masinistului deci vro 7 luni a mea). Si unu care spala tot(Dish), gratare, manere, tavi,tanc de ulei, filtrele alea din hratie, ce credeati ca se arunca? Mie imi placea sa ma bag la spalat, era simplu, cum managerii erau niste zgarciti nici nu le mai ceream detergentul ala special D3 parca sau sapun le lasam in apa clocotinda vreo juma de ora si apoi doar le clateam nu se prindea nimeni, ca le ascundeam prin rastel pe acolo, jeg pe ele cat cuprinde dar ne grabeam acasa ca nu precam niciodata mai devreme de 1 noaptea

La masini curat se facea cu hartia igenica si 2 lavete, atat asta era ratia pe saptamana acolo totu e low cost aaa si un detergentu D7 asa se numea. Programul se termina pe la 10- 11 iar noi la 12 trebuia sa iesim din tura dar nu aveam voie sa plecam pana nu faceam curat.. DECI detergentul respectiv, care e f toxic deoarece am reusit sa procur o sticla acasa, ajungea peste tot inclusiv pe faina in ulei grupa mare samd in speranta ca terminam mai repede.

La masina de breding cand se facea curat aveam mereu grija sa hranim gandaci de bucatarie, ma rog ii descoperisem io intr-o noapte in spatele masinii intr-o scurgere care avea un capac metalic gaurit prins in suruburi in podea. Le bagam in fiecare seara paine, apa si alte resturi devenisera destul de mari la un moment dat ca s-a speriat o casiera de ei si s-a plans la manageri. A doua zi au venit unii cu niste pesticide sa ii omoare, eu am crezut ca au reusit dar se pare ca e destul de rezistenta specia asta mai ales dupa ce au rezistat la mancare aia, nu? Cred ca si acum mai sunt acolo, in fine.

Alte precizari importante, baietii cu care am lucrat eu acolo, nu prea erau dusi la scoala si tin minte cum maestru paul din berceni la sfarsitul programului a urinat in ulei o data supart fiind ca managerul l-a prins cand vindea produse pe neve. In pungile cu pui gaseam adese muste, in criza de timp puiul era dezghetat cu apa fierbinte si capata asa o culoare de vanata. Flegme la impachetare primeau cei mai fitosi clienti stiu ca o
data a fost servita si d-na andreea(a cantat la blondy sau ceva). Am filme si poze acasa cu schimbarea etichetelor si a salatelor.Eu personal am comis cateva de oboseala, am scapat vro 3-4 gratare cu aripioare, strips pe jos am vrut sa le arunc dar managerul m-a invatat o
schema ca a patit si el la fel cand era la masini, le bagi un minut in ulei si gata, sau le platesti la pret intreg. DeciAaaa faza tare sa nu uit. De Pasti plecam toti acasa (o zi, normal)si lasaram frigiderele oprite (mare gafa) cu marfa la greu in ele ca a doua
zi vin “meltenii”, ei nu mananca oua mananca aripioare. Va dati seama ca dupa 36 de ore nu mirosea a morga dar a stricat sigur, evident ca produsele s-au bagat la vanzare. SlavaDomnului ca totul acolo se gateste la temperaturi inalte si nu omoara pe nimeni, inca.Sucu ala pepsi vine in niste tancuri, vai mama noastra ce mai caram la
ele, doar esenta ca restu e sifon,

Ce sa va mai zic, Opc-ul nici macar nu trecea prin spate ramanea in fata unde era totul frumos, dar plecau cu sacosele si probabil buzunarele pline. In spatele frigiderelor se ascundeau cate 2-3 meniuri

Seara dupa program ne strangeam in lobby mai multi de la KFC, Pizza hut si
Mc uneori, si povesteam cum isi terorizeaza fiecare clientii si care sunt
cele mai oribile metode.
Evident ca noi mereu castigam.

genetical20modified20chicken_01

Ceea ce puteti vedea in cele doua poze, nu face parte dintr-un film de groaza.

Animalele prezentate in prima fotografie (autor: Havakuk Levinson, Reuters) nu sunt victime ale radiatiilor sau ale unor accidente nefericite. Ele sunt reprezentantele unei noi generatii de pui „preparata” special pentru lanturi de restaurante precum faimosul Kentucky Fried Chicken – KFC.

Acesti pui fara pene au fost fotografiati in 22 mai 2002 in gradina Universitatii din Rehovot (Israel). Savantii israelieni de la Departamentul de Agricultura al acestei universitati desfasoara un proiect – a se citi experiment genetic – pentru a obtine pui cu carne cat mai suculenta si mai saraca in grasimi. Lipsa penelor, un alt rezultat al modificarilor genetice, scade costurile pe care fermierii le alocau in mod obisnuit ventilatiei pentru a impiedica pasarile sa moara de cladura.

Si asta nu este tot. In “fermele-fabrici”, asa cum sunt numite uzinele de crestere a animalelor, care in Occident iau din ce in ce mai mult locul micilor ferme, important este doar profitul. Pentru bani, omul se arata cea mai crunta si mai barbara dintre fiare. “Operatiuni tehnologice” precum taierea ciocului puilor pentru a-i impiedica sa ciuguleasca; oparirea de vii; schilodirea si mutilarea, fac parte din practicile curente pe care fabricile de carne de pasare pentru KFC le urmeaza.

Anual, 700 de milioane de pui sunt „crescuti” in aceste fabrici. Sunt siliti sa-si traiasca scurta viata in hale duhnind de amoniac de la descompunerea dejectiilor; abia au loc sa se miste (fiecare are alocat un spatiu cat suprafata unei foi de hartie); sunt tratati cu brutalitate, suferind de fracturi ale oaselor in timpul manipularii, ori acestea cedeaza din cauza supra-alimentarii nenaturale pentru un cat mai mare spor in greutate. In cele din urma, dupa doar doua luni de viata, sunt macelariti cu zecile de mii pe banda rulanta, asa cum puteti vedea in poza de mai jos.

h82

Organizatiile pentru protectia animalelor acuza KFC chiar de lucruri mai grave, cum ar fi crearea unor pui „zombie”, fara ciocuri, picioare sau pene, tinuti in viata cu ajutorul unor tuburi care le pompeaza in corp nutrienti. Structura osoasa a acestor pasari este micsorata tot prin modificari genetice, pentru a se putea obtine cat mai multa carne.

Toate acestea pentru costuri cat mai mici si profituri cat mai mari. Cei care iau masa in mod curent la aceste localuri sustin, in fapt, practicile prezentate mai sus, nedemne de om.

Anunțuri

About © Costin Rbsv.

Visez ca şi când aş trăi pentru totdeauna, trăiesc ca şi când aş muri azi. Încerc să înteleg lumea, viaţa aşa cum sunt ele.

Posted on 09/03/2009, in la zi and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Am vazut de curand un comentariu pe HBO – un ziarist a reusit sa patrunda (sub acoperire) intr-o ferma de porci. Actiunea avea loc in America, tara de unde ne vin toate tampeniile si atrocitatile unui capitalism cu fata umana. Luam de la ei tot ce e mai rau. Porcii erau tratati infiorator, purceii care nu corespundeau ca lungime si greutate erau omorati prin izbirea cu capul de un stalp de beton, iar scroafele care nu mai prezentau interes, dupa ce fatasera mai multe randuri de purcei, sau porcii care se imbolnaveau erau impinsi, loviti, maltratati si apoi, pentru a-i omori, ii spanzurau de o macara. Bietii porci se chinuiau infiorator pana reuseau sa moara. Li s-a intentat proces si, rezultatul: asta este procedura la fermele de animale crescute pentru carne!!! Conditiile erau infioratoare, la fel de oribile ca in fermele de cresterea pasarilor. De ce nu ii baga in inchisoare? Daca ar veni unii ca noi, oamenii, dar mult mai puternici decat noi, carora le-ar placea carnea de om la micul dejun? Ce s-ar face atunci bestiile care „muncesc” cinstit in abatoare? Ar trebui sa vada si ei cum e sa te fiarba cineva de viu. In Evul Mediu pe condamnati fie ii spanzurau sau… pe cei mai rai, ii introduceau in niste vase cu ulei fierbinte, si ii bagau incet, incepand cu picioarele, in uleiul care fierbea!!! Animale am fost noi oamenii acum 500 -600 de ani, si la fel suntem si acum. Nu-si pune nimeni, chiar nimeni, intrebarea : Cu ce drept noi, „oamenii” tratam orice alta fiinta vie care nu e „om”, cu atata cruzime, dincolo de orice limite? Chiar credem ca mai poate dura mult. Orice fapta are limite, si daca nu se intelege acest lucru, vine pedeapsa – pe buna dreptate! Sunteti orbi, voi, coruptilor, imbuibatilor, cei carora nu va pasa decat de fundul vostru? Fac un apel la toate organizatiile care protejeaza animalele, VA ROG FACETI CUMVA!!! Este cumplit. Treaziti-va oameni buni. Cei buni care nu iau atitudine, degeaba se numesc buni si se cred buni. Fiecare in felul lui, cat de putin, POATE FACE CEVA!!!

  2. @Roxana: eu, tu si alti ca noi suntem mici pe langa mafia de care spui. Sincer, cazuri sunt multe si precum vezi banul primeaza pentru uni. E pacat ce se intampla si e pacat ca multi care ar putea sa faca ceva iau spaga si intorc capul. Nu se gandesc ca pun in pericol viata a milioane de oameni si ca diverse animale sunt tratate cu bestialitate. Dar asta e, cu siguranta as face si am face ceva daca am putea, dar…..

  3. Intr-adevar, la partea cu sclavia si modificarile genetice ai dreptate. Dar nu inteleg cum poti sa te lauzi cu munca de 2 jumate pe care ai facut-o – impreuna cu echipa francizei KFC, bineinteles. Am lucrat intr-un astfel de restaurant american in SUA si pot spune sigur ca produsele alimentare sunt sigure si ca angajatii nu joaca fotbal cu ele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: