Cu toti vrem , dar…


Cum in  ziua de azi nu ne mai mira nimic, cum totul e un hazard in jurul nostru, multi dintre noi, fieca vrem sau nu, ii spunem viata. Cica :))

Cu totii traim in aceeasi mocirla si incercam sa supravietuim. Da, am spus bine sa supravietuim. Politicul de 15-20 de ani incoace ne-a adus la sapa de lem. Economia e praf, someri cu duiumul si viata noastra nu pare sa aiba un trend ascendent.

Ei bine, e vina noastra, a mea, a ta. Te vei intreba de ce spun asta. Pai cat a fost de furat in tara asta s-a tot furat. Direct sau indirect am fost implicati si noi, ne-am luat partea fiecare si am intors  privirea si  am acceptat ce se intampla. Spaga e la ordinea zile  si asta tot din vina noastra. Nu suportam sa fim civilizati, sa stam la cozi sau sa acceptam birocratia care stiu ca este de tot rahatul.

Fie la spital, sau cand mergem sa cumparam paine de la coltul blocului, la frizerie, judecatorie, notariat, inmatriculari, agentului de la agentia imobiliara de unde ne cumparam casa si pana la cainele vecinului pe care il momim cand mergem pe la vecina cand nu e sotul acasa, peste tot lasam mici ” atentii”.

Clasa sociala a capatat un mare dezechilibru si s-a creat diferente foarte mari intre oameni, aceasta fiind de trei feluri cu mari diferente de procentaj.

Saraci, peste 80 %

Medii, 15 %

Bogatii, restul.

Tara asta degeaba are un presedinte, caci este condusa de moguli bine cunoscuti. Noi, cei de rand, caci bine ni se spune, stam si inghitim in sec si acceptam realitatea cruda.

Dupa `89 am zis ca vrem democarie si democratia va fi un salt catre mai bine. Fapt dovedit in zilele noastre si sensul democartiei inteles de multi dintre noi. Daca democratia inseamna sa violezi batrani si sa le iei pensia, sau sa bei pana nu mai sti de tine si sa mergi acasa si sa-ti iei nevasta, copii la batatie, atunci scuzati-ma, mai bine era pe vremea lui `nea Nicu.

Ne complicam viata fara rost, ne plangem de mila prea mult si nu facem nimic. Multi chiar nu pot face nimic, dar asta nu trebuie ca sa fie dezamagiti. Tot ce se petrece in jurul nostru este si din vina noastra din multe alte motive, nu numai din cele prezentate mai sus. Daca stam si ne gandim putin, descoperim ca fiecare avem o parte de vina.

Vrem sa fim mai drepti, dar dam spaga, vrem sa fim respectati, dar nu respectam, vrem si vrem si vrem, insa totul sa vine pe tava daca s-ar putea.

Tu ce faci ca sa-ti fie mai bine?

Anunțuri

About © Costin Rbsv.

Visez ca şi când aş trăi pentru totdeauna, trăiesc ca şi când aş muri azi. Încerc să înteleg lumea, viaţa aşa cum sunt ele.

Posted on 23/03/2010, in viata and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: