Legea falimentului personal


Se pare ca o lege buna zic eu, este pe cale sa ia amploare in romania si anume legea care reglementeaza falimentulpersoanelor fizice. Pe vremurile acestea cam toata lumea este in ” faliment ” si totusi ne intrebam cum de mai putem supravietuii. Pai trebuie ca nu avem incotro. In fine…

Legea de care fac referire ar permite celor fara servici sau celor carora li s-au micsorat leafa, sa fie protejati de tribunal.

Asta inseamna ca bancile nu vor mai putea sa ii execute silit pe cei care au datorii catre ele, iar timpul de redare a datoriei, ar creste. Perioada de reesalonare ar fi de cativa ani. Asta e partea buna, partea proasta ar fi ca cel care solicita asta, nu mai are acces la alte credite sau cumparaturi in rate, leasing etc.

Toata treaba cu dovedirea acestui faliment personal, cat si redobandirea dreptului de a lua un nou credit, este stabilita de catre tribunal.

Adica, daca instanta considera ca nu ti-ai platit ratele intentionat, si ai cerut procedura de faliment personal, nu vei mai putea lua credit pe o perioada de 6-7 ani. Dar daca dovedesti ca intradevar nu poti platii, automat iti reiei drepturile anterioare si poti face dinou credit, cu conditia sa prezinti in fata judecatorului planul tau de redresare financiara si cum vei achita lunar rata catre banca.

O lege interesanta, insa ramane de vazut cum vor decurge lucrurile pe viitor.

Reclame

About © Costin Rbsv.

Visez ca şi când aş trăi pentru totdeauna, trăiesc ca şi când aş muri azi. Încerc să înteleg lumea, viaţa aşa cum sunt ele.

Posted on 23/03/2010, in la zi and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: