Tehnologia ia viteza


Nu cred ca va mira titlul si sunteti deacord cu el. O noua minune in ale tehnologiei este aparitia codului de bare care dispare atunci cand produsul a expirat. De necrezut, stiu, insa este adevarat. The Fresh Code, este codul de bare care indica prospetimea produsului pe o scara de la 0 la 100. La inceput indicatorul codului este la o suta, iar culoarea neagra de pe hartie, scade odata cu trecerea timpului ajungand pana la zero, asta anuntand ca produsul a expirat.

O inventie benefica si cred ca de mare succes pentru consumatori, dar ce vor face insa comerciantii?

Anunțuri

About © Costin Rbsv.

Visez ca şi când aş trăi pentru totdeauna, trăiesc ca şi când aş muri azi. Încerc să înteleg lumea, viaţa aşa cum sunt ele.

Posted on 23/03/2010, in la zi and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

  1. De ce ar trebui sa ne pese de ce vor face comerciantii? Nu cred ca si-ar dori sa mergem sa cumparam produse expirate, doar pentru a nu pierde profitul sau cel putin, investitia. Ce ar fi sa mergem sa cumparam cu bani vechi? Ar fi corect? 😉

  2. @Grapefruits: crede-ma ca putin imi pasa de ce vor face comerciantii. De aceasi parere sunt si eu. Intrebarea cu ce vor face comerciantii a fost pusa pentru a incita putin la dezbaterea temei ;))

  3. Comerciantii vor schimba etichetele cu trecerea timpului… iar produsul va ramane vesnic „proaspat”.
    Din fericire, e mai usor la fructe si legume sa iti dai seama daca e proaspat.

  4. @DianaEmma – degeaba vor schimba etichetele, sunt facute in asa fel incat chiar daca pui o eticheta noua, in cateva minute aceasta se sterge in cazul in care produsul nu e proaspat.

  5. Din articol am inteles ca sistemul de stergere se bazeaza pe trecerea timpului… nu pe gradul de degradare al alimentelor.

    ” iar culoarea neagra de pe hartie, scade odata cu trecerea timpului ajungand pana la zero,”

    Stergerea in timp e una… dar pentru prospetime… ma gandesc ca trebuie niste senzori speciali, diferiti in functie de categoria de produse… si nu pare deloc o solutie ieftina.

  6. @DianaEmma – Cand alimentul este adus in magazin, i se pune aceasta eticheta. Atunci produsul e proaspat. Odata cu trecere timpului, produsul se invecheste, iar eticheta isi face treaba, spunand valoarea prospetimii. Daca produsul nu mai este proaspat, tehnologia implementata pe eticheta, isi intra in atributii, spunand cat de proaspat este produsul.
    Nu stiu cat de ieftina este solutia, dar pare eficienta. Nu crezi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: