Reply to ”Răspunde sincer”


”Când nu poţi fi cu cel pe care îl iubeşti, vei sta cu cel care te iubeşte?”

O întrebare cu un răspuns simplu şi în acelaş timp complex, un răspuns ce trebuie formulat în tihnă, în intimitatea fiinţei tale, un răspuns care-ţi cere să fii sincer….tu….cu tine.

Totuşi, formulată astfel, folosind adverbul “când”, întrebarea ne limitează orizontul răspunsurilor…ca şi cum nu avem la dispoziţie decât o singură variantă de răspuns….”a” sau “b”!

Mă întreb câţi au curajul să aleagă ambele variante….sau mai bine spus….câţi au curajul să recunoască faptul că au acest exerciţiu: deşi erau cu cineva, işi doreau să fie în altă parte…. cu persoana pe care o iubesc?

Timpul la care sunt folosite verbele în această frază nu-ţi oferă şansa să-ţi exprimi dorinţa pentru că s-ar pierde esenţa întrebării, ne-am îndepărta de ceea ce vrem să aflăm de fapt, ne-ar da aripi cum ar spune un prieten şi am începe să visăm, să ne creem o lume perfectă pentru noi.

Cum percepi fraza asta? Din două rele o alegi pe cea mai puţin rea? Să fi cu persoana care te iubeşte fără sa o iubeşti e premiul de consolare? Sau preferi singurătatea unei iubiri neimpărtăşite?

Cu câteva secole în urmă nu-ţi punea nimeni întrebarea asta…. nu conta că fiica boierului iubeşte un grăjdar, trebuia să fie cu cineva cu aceeaşi poziţie sociala….

În ziua de azi nu ne impune nimeni pe cine să iubim sau cu cine sa fim… astăzi, renunţăm singuri la cel pe care-l iubim pentru lucruri mai puţin importante precum banii, educaţia, sacrificând un suflet, o viaţă…si parcă tot în trecut ne intoarcem!

By Andreea Zaharia

Anunțuri

About © Costin Rbsv.

Visez ca şi când aş trăi pentru totdeauna, trăiesc ca şi când aş muri azi. Încerc să înteleg lumea, viaţa aşa cum sunt ele.

Posted on 29/04/2011, in viata and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: