Un nou virus Trojan.Win32.FraudPack.fd face ravagii.


 

Experimentul CERN poate afecta calculatoarele!

 

Experimentul „Large Hadron Collider” a stârnit un interes uriaş la nivel mondial, având ca rezultat imediat nu doar un cal de previziuni apocaliptice, ci şi urmări mai puţin dorite în domeniul securităţii informatice!

Kaspersky Lab România a identificat un nou cal troian, care profită de notorietatea experimentului CERN pentru a se propaga. Virusul se încarcă pe calculatoarele de pe care se accesează un articol pe http://www.digg.com, despre presupusul sfârşit al lumii la activarea acceleratorului de particule de la graniţa elevţiano-franceză.

Comentariul prin care utilizatorii sunt păcăliţi în a accesa site-ul maliţios aparţine user-ului Edwawils1976, cititorul fiind invitat să urmărească online experimentul. Odată accesat, site-ul respectiv prezintă utilizatorului un dialog în care ar trebui sa apară filmul. În locul lui însă, apare un presupus mesaj de eroare ce indică necesitatea de a descărca un plug-in pentru a-l putea vizualiza.

experiment

Mesaj: în locul plug-in-ului, utilizatorul descarcă un executabil maliţios

Dacă utilizatorul descarcă executabilul oferit şi îl rulează, acesta începe să descarce alte programe malware, cum ar fi Trojan-Downloader.Win32.FraudLoad.vbzg sau Trojan.Win32.FraudPack.fd., care transformă computerul într-un „zombie” care poate fi folosit pentru a trimite spam şi a lansa atacuri DDoS.

 sursa chip.ro

mai multe detalii http://www.kaspersky.ro

About © Costin Rbsv.

Visez ca şi când aş trăi pentru totdeauna, trăiesc ca şi când aş muri azi. Încerc să înteleg lumea, viaţa aşa cum sunt ele.

Posted on 15/09/2008, in Fără categorie and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Wow…numai virusi…vom scapa vreodata de ei? Am patit si eu de mai multe ori cu niste virusi draguti care mi-au facut praf programul…de cand am un antivirus cu liceenta vad ca sunt protejata….nu eu…calculatorul;))Multumim pentru avertizare!

  2. hmmmmm…mda
    am patito…don’t ask ;))
    nici macar nush cum am virusul pt ca nu am descarcat nimic de genu’ Trojan-Downloader.Win32.FraudLoad.vbzg sau Trojan.Win32.FraudPack.fd
    dar oricum ms de avertizare…
    am sa public si eu un avertisment!

Lasă un comentariu